Parkour

INFORMATION OM GRUPPERNA Vårterminen 2020

Terminen startar vecka  5.
Terminen slutar vecka 22
Träningarna leds av tre till fyra ledare i varje grupp

Olika typer av grupper

Vi kommer ha 7 olika grupptyper, varav en fungerar som en tilläggs möjlighet för deltagare som tränar i blå, röd eller svart grupp

Orange grupp – För barn & unga med NPF diagnos. Gruppstorleken är maximalt 10 deltagare. Träningarna sker mer på individnivå jämfört med andra grupper.

Nybörjargrupp – För barn & unga som inte tidigare har tränat parkour eller motsvarande i någon förening.

Fortsättningsgrupp – För deltagare som har genomfört minst 1 termin i nybörjargrupp (eller motsvarande erfarenhet). Under terminen repeterar vi de tekniker vi lärde oss i nybörjargrupperna.

Blå grupp –Blå grupp fortsätter med samma struktur som nybörjargrupp och fortsättningsgrupp. Alltså att ledaren planerar och genomför hela träningen med varje moment. I blå grupp börjar det förekomma mer teori och fysträning för att utvecklas. I Blå grupp introduceras flera nya moment.

Röd grupp – Deltagaren skall ha deltagit minst 1 termin i blå grupp och lärt sig några/flera av de nya teknikerna som lärs ut i Blå grupp. I röd grupp får deltagaren ta mer ansvar för sin egna träning jämfört med tidigare.

Svart grupp – Deltagaren skall ha bra teknik i de moment som förekommer i Röd grupp. Ledarna rekommenderar deltagare som anses ha en tillräckligt hög nivå för att klara av svart grupp.

Freerunning – För deltagare som är med i Blå, Röd eller Svart grupp. Träningen bygger mer på att utveckla deltagarnas förmåga inom akrobatik, flow och flips. Deltagaren måste vara minst 12 år gammal för den här gruppen.

Gruppernas storlek

Orange grupp har 10 deltagare i varje grupp.

Nybörjargrupper och fortsättningsgrupper har 20 deltagare i varje grupp

Blå och röd grupp har 20 deltagare i varje grupp.
Svart grupp har 20 deltagare.
Freerunning grupp har 15 deltagare

Pris för våra grupper

Priset för att delta i våra grupper skiljer sig beroende vilken grupp ni anmäler er till
Orange grupp kostar 1200kr
Nybörjargrupp och fortsättningsgrupp kostar 1550kr
Blå, Röd och Svart grupp kostar 1550kr
Blå/Röd grupp tränar två gånger i veckan och kostar 2800kr
Freerunning grupp kostar 1000kr

Det går givetvis att ansöka om reducerad avgift direkt via den här länken : reducerad avgift

Observera att genom att ansöka om reducerad avgift betyder det inte att ni blir garanterade en plats.

I alla avgifterna ingår medlemskap, träningsavgift, träningströja och försäkring under aktiviteten.
Det går givetvis bra att anmäla sig till flera grupper om man önskar att göra det.

Utöver ordinarie träningstillfällen kommer även alla deltagare bjudas in till 2-3 extra tillfällen på helger under varje termin.
Under dessa tillfällen sker träningen på annan plats med syfte att stärka gemenskapen inom Bromma KFUM Parkour och att få utöva parkour på nya platser.

Våra träningstider

TRÄNINGSTIDER Orange grupp

Alla Orange grupper utgår från KFUM-Hallen i Alvik (Vidängsvägen 11), precis bredvid ingången till Stay at hotel.

Tisdagar

Klockan 16:00-17:00 – Orange grupp

TRÄNINGSTIDER NYBÖRJARGRUPPER

Nybörjarträningar tisdagar och onsdag utgår från KFUM-Hallen i Alvik (Vidängsvägen 11), precis bredvid ingången till Stay at hotel.

Tisdagar

Klockan 17:00-18:00 – Nybörjargrupp 1    6-8 år
Klockan 18:00-19:00 – Nybörjargrupp 2    8-10 år
Klockan 19:00-20:00 – Nybörjargrupp 3    11 år och äldre

Onsdagar

Klockan 17:00-18:00 –Tjejgrupp Blandning av nybörjar- och fortsättningsgrupp

TRÄNINGSTIDER FORTSÄTTNINGSGRUPPER

Fortsättningsträningar onsdagar utgår från KFUM-Hallen i Alvik (Vidängsvägen 11), precis bredvid ingången till Stay at hotel.

Onsdagar

Klockan 17:00-18:00 –Tjejgrupp Blandning av nybörjar- och fortsättningsgrupp
Klockan 18:00-19:00 – Fortsättningsgrupp 1    7-9 år
Klockan 19:00-20:00 – Fortsättningsgrupp 2    9-11 år

12 år eller äldre? Vi rekommenderar att ni anmäler er till Blå grupp 3 om ni har deltagit i en nybörjargrupp tidigare.

TRÄNINGSTIDER BLÅ GRUPP

Alla träningar för blå grupp utgår från Bromma Gymnasiums nedre gymnastiksal vid Stora mossen (Nyängsvägen 152-154), ingång från skolgården.

Måndagar

Klockan 17:00-18:00   – Blå 1    8-10 år
Klockan 18:00-19:00   – Blå 2   9-11 år
Klockan 19:00-20:00   – Blå/Röd grupp 1  9-13 år  (2 träningar i veckan)
Klockan 20:00-21:00   – Blå 3   12 år och äldre

Alla deltagare i blå, röd och svart grupp har dessutom möjligheten att träna ett extratillfälle i vecka på fredagar i Bromma Gymnasium mellan 18:00-19:00.

TRÄNINGSTIDER RÖD GRUPP

Alla träningar för röd grupp utgår från Bromma Gymnasiums nedre gymnastiksal vid Stora mossen (Nyängsvägen 152-154), ingång från skolgården.

Torsdagar

Klockan 17:00-18:00 – Röd 1     9-11 år
Klockan 18:00-19:00 – Blå/Röd grupp 1  9-13 år (2 träningar i veckan)
Klockan 19:00-20:00 – Röd 2   12 år och äldre

TRÄNINGSTIDER SVART GRUPP

Alla träningar för svart grupp utgår från Bromma Gymnasiums nedre gymnastiksal vid Stora mossen (Nyängsvägen 152-154), ingång från skolgården.

Torsdagar

Klockan 20:00-21:00 – Svart 13 år och äldre

TRÄNINGSTIDER FREERUNNING GRUPP

Alla träningar för freerunning grupp utgår från Bromma Gymnasiums nedre gymnastiksal vid Stora mossen (Nyängsvägen 152-154), ingång från skolgården.

Fredagar

Klockan 17:00-18:00 – 12 år och äldre