GRÖNA DAR:

Lägret är främst för dig med funktionsnedsättning men även för dig som bara vill ha en lite lugnare tillvaro på ditt sommaräventyr. Målet med detta läger är att fler skall kunna delta och njuta av den fina naturen på Lovö,  där du kan prova på aktiviteter i fantastisk sjönära natur. Vi lagar mat över öppen eld, paddlar kanot, badar, fiskar, leker och utforskar skogsmiljön tillsammans.  Lägret är för dig som är 9-15 år och är ett dagläger mellan kl 9:30-16:00.

Aktuella veckor  i år (2018) är:

v.27  Vecka 27           10-12 deltagare FULLT

v.28  Vecka 28          10-12 deltagare  FULLT

Båda veckorna erbjuder vi övernattning natten mellan torsdag och fredag. Övernattningen sker i vårt stora tält som vi har byggt upp innan lägerstart. Deltagarna får gärna vara med hela kvällen även om de väljer att inte övernatta. Vi bjuder på middag och frukost under övernattningen.

Kostnad: 1000:-/hel vecka.
Lunch och mellanmål ingår.

I priset ingår även medlemskap i Bromma KFUM (vilket innebär att du är försäkrad under lägervistelsen).

Lägerkostnaden är reducerad då vi erhållit fondmedel från stiftelser som valt att stödja denna verksamhet.

Det finns möjlighet att få ytterligare reducerad avgift för dem som har svårt att bära hela kostnaden.

Ni kan ansöka om reducerad avgift här: reducerad avgift

En exempeldag kan se ut så här:
09:20-9:30 samling för barnen. Bussarna lämnar Brommaplan ca 9:30-9:40.
10:00 samling vid lägerplatsen på Lovön, där vi berättar lite om dagen och drar igång med en morgonlek.
10:30 Aktivitet, t. ex. paddling, bad, fotboll.
12:00-13:00 LUNCH (lagad över öppen eld).
13:00 Aktivitet, t. ex. klippbad, tur på flytbrygga, fiske.
14:30 Mellis
15:30 Avslutningssamling, hemresa. Ca 16:00 i Brommaplan.

Lovö ligger strax efter Drottningholm ut mot Ekerö. Om man vill kan  man ta sig ända fram till lägerplatsen med bil. Bromma KFUM erbjuder transport i minibuss från Brommaplan varje lägerdag kl. 9:30.

Vägbeskrivning

Koordinater 59.338749,17.795105

Adress: Strömdalsvägen 115, Drottningholm, Ekerö

Bil från Brommaplan
Kör mot Ekerö och ta av till höger mot Lovö kyrka vid rödljusen.

Vid Lovö kyrka håll vänster och följ vägen mot Lovö Vattenverk, Strömsdal
Framme vid vattenverket höll höger upp för branta backen och kör in på området
Sväng höger efter byggnaderna och åk längs med vattenbassängerna
Fortsätt förbi de gula radhusen, efter sista radhuset är det en bom till höger
Den är låst så man måste ha kvitterat ut nyckel
Efter bommen följer du vägen fram till
Rävstenen = stora stenblock som ligger på höger sida, där svänger du till vänster
ner på en mindre skogsväg och följer den tills du kommer fram till en glänta, där kan du parkera.

Spontana kommentarer om Gröna Dar:

”Tack för en mycket rolig dag, barnen tyckte det var jättekul. Intressant att även få se hur ni jobbar och det märks att ledarna trivs med uppgifterna, härligt gäng och mycket glada personer med stort engagemang.”

”Sonen var toppen nöjd. Det stärkte hans självförtroende …vill redan nu anmäla sig för nästa år.”